DEMET ALTINYELEKLİOĞLU – MOSKOF CARİYE HÜRREM



Amacınız bir aşk ve entrika kitabı okumaksa harika bir kitap! Ama on katı ucuz olan Harlequin serilerinden bir şeyler okumanız daha mantıklı. Aslında “Muhteşem Yüzyıl” sebep oldu bu kitabı almama. Ne kadarı doğru ne kadarı çarpıtılmış diye düşünüp elimi uzattım takoz gibi kitaba. Bilseydim boşuna uğraşmazdım.
Gerçi, dizide de adı geçen tanıdık simalarla kitapta karşılaşınca, içimi bir heyecan kaplamadı değil. Meğer bizim Sümbül Ağa zenciymiş!
Her iki hikayede de – Hürrem ve Muhteşem Yüzyıl – uzman tarihçilerin görüşünün alındığı söyleniyor.  Kimleri kaynak olarak kullanmışlar bilemiyorum ama hikayedeki karakterler birbirlerinden çok farklı. Hürrem’in taktikleri, müslüman olması, doğumları, Mahidevran, Hatice ve İbrahim…
Kitapta Hürrem’le Süleyman’ın aşk yuvaları  gayet müstehcen şekilde anlatılıyor. Yani o kısmı yazarımızın uydurması. Yoksa hiçbir tarihçinin padişahlarımızın hangi aşk oyunlarını sevdiğini bildiğini sanmıyorum (Tööbe tööbeee).
Karar verdim; tarihi bir roman okuyacaksam bu işin ehli olan birinden tavsiye alacağım. Hele bu yazarın diğer kitaplarının bulunduğu raftan bile geçmeyeceğim.