Pamuk Prenses

1970’te ilk Türk Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler filmi çekildi. Yapımcılığını Özdemir Birsel’in üstlendiği filmin senaryosunu Hamdi Değirmencioğlu uyarladı, Ertem Göreç ise yönetti. 1 saat 53 dakika süren filmin esas kızı tabii ki  Zeynep Değirmencioğlu idi. Esas oğlan ise Salih Güney’di. Kötü kraliçeyi Suna Selen oynamış. Masallardan alışkın olduğumuz yedi cücelerin isminde bir takım değiklikler var. Nasıl olduysa Meraklı, Aksırık olmuş (:

Mehmet Aşık, Harun Atalay, Tayar Yıldız, Ali Abbas Bayar, Aydın Babaoğlu, Nuri Turgut ve
“Alıcam fıstığı, binicem üstüne, vurucam kırbacı” repliğiyle tanıdığımız Sıtkı Sezgin.

2005 yapımı “Anlat İstanbul” adlı filmde, içinde Pamuk Prenses’in de olduğu beş farklı yönetmen tarafından çekilmiş, beş masaldan oluşan gerçek hikayeler anlatıldı (Hamiş: Seyretmeyen varsa mutlaka seyretsin).  Filmin ilk bölümü olan ve yönetmenliğini Kudret Sabancı’nın yaptığı Pamuk Prenses’te Azra Akın Pamuk Prenses olur. Yedi erkek kardeşi tarafından dışlanan 8. cüceyi ise Hilal Arslan canlandırdı.

Senaryosunu Barış Bayraktar ile Berk Temeller’in birlikte yazdığı, Barış Bayraktar’ın yönettiği ve aslında bir bitirme tezi olan “Pamuk Prenses 2” 2005’te çekildi. Kadrosu Akasya Asıltürkmen, Erkan Can, Serhat Özcan, Levent Tülek, Ozan Dağgez, Burak Gürpınar, Hakan Gerçek, Kerem Kıpçak ve Rahmi Kerim Özkan’dan oluşan filmin kısaca konusu şöyle;
Patronun,uyuşturucu nakliyatını yapan Şevket ve Selim yolda 4 kişi tarafından soyulurlar.Soygunu planlayan filmin tek kadın karakteri Füsun'dur.Ona Punk,Zehir ve Nuri eşlik etmiştir.Füsun ve 3 arkadaşı soygundan vurdukları uyuşturucunun bir kısmıyla alem yaparlar.Bu sırada soygunu öğrenen Serdar (patron),olayı çözüp, malları geri getirmesi için yakın adamı Selim'i görevlendirir.

Pamuk Prenses 2’nin en önemli özelliği korsana düşen ilk kısa film olması ve 2 milyon kişi tarafından internetten indirilmesi.


-- ZeyneP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür ederim.