Pokemon - II (Karakterler)

Ash Ketchum’un (Orjinal Japon serisinde Satoshi) en büyük hayali Ash'in en büyük bütün pokemonları yakalayarak gelmiş geçmiş en iyi pokemon eğiticisi olmaktır. 10 yaşına bastığı gün, pokemonlar hakkında tüm bilgiye sahip olan öğretmeni Prof. Oak’tan  Pokémonunu alacağı için çok heyecanlıdır. Ne yazıkki o sabah okula geç kalır. Tüm geleneksel başlangıç (Bulbasaur,Charmander,Squirtle) pokemonları alınmış yalnızca söz geçirilemeyen Pikachu kalmıştır. Bir türlü poketopuna girmeyen Pikachu tam bir baş belasıdır.

Gary (Orjinal Japon serisinde Shigeru), Profesör Oak’ın torunu ve Ash’in yaşam boyu düşmanı. Onu, Ash’in başarısızlığından daha fazla sevindirecek şey yok gibi. Garry ve Ash yolculukları sırasında birbirlerini sık sık gördüler ve her seferinde karşılıklı pokémon savaşına meydan okumalar yaşandı.

Misty(Orjinal Japon serisinde Kasumi) ile Ash, Ash’in Misti’nin bisikletini kırmasıyla tanışır ve yakın arkadaş olurlar. Misty, başının arkasındaki saç örgüsünün kendini nasıl gösterirse göstersin, kesilmesine izin vermiyor. Su pokémonları konusunda uzman ve gösterişli bir su pokémonu serisine sahip.

Brock (Orjinal Japon serisinde Takeshi ) Pewter City’nin pokémon salonunda yetenekli bir salon lideri. Pokémon konusundaki uzmanlık alanı ise kaya tipi pokémonlar. Birçok kaya tipi pokémona da sahip. Bir özelliği de, Resmi Pokémon Ligi’ne hazırlanan genç antrenörlere yardımcı olması. Ash’e bu konuda ve Garry’yi yenme konusunda tavsiyeler de veriyor.

Roket Takımı;  filmin kötü karakterleri Jessie, James ve bir pokemon olan Meowth’tan oluşur. Takım sürekli Pikachu’yu çalmaya çalışır. Ama her bölümün sonunda da pikachu’nun elektrik şokuna uğrayarak gökyüzüne doğru uçarlar.

-- ZeyneP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür ederim.